Fűszerkeverékek
TÖLTELÉKFŰSZER-KEVERÉK 1-1 rész bazsalikom, rozmaring,
zsálya
A hozzávalókat arányosan adjuk a keverékhez. Felhasználható töltelékfeltétbe, töltött paprikához, töltött káposzta elkészítéséhez. OLASZOS FŰSZERKEVERÉK 1 rész bazsalikom
CURRYPÓTLÓ 1 rész paprikapor
KOLBÁSZFŰSZER-KEVERÉK 1 rész babér, szegfűbors
Főképp a vegetáriánus kolbász ízesítéséhez jö. ZÖLD SÓ Mindenféle zöld: zöldpetrezselyem, zeller zöldje, salátalevél, lestyán, csalán, pitypanglevél, útifűlevél stb. megszárítva, porrá törve, kevés sóval elkeverve. Minden ételhez jobb, mint ha magában használjuk a sót, amelynek adagolását könnyen eltúlozzuk. HAMIS HÚSLEVES FŰSZERKEVERÉKE 1/2 rész szerecsendió
"MAGYAROS" FŰSZERKEVERÉK 1 rész majoránna, bazsalikom, kömény,
koriander, boróka
PÁSTÉTOMFŰSZER-KEVERÉK 1-1 rész koriander, kömény, boróka,
bazsalikom, kakukkfű, zsálya, fodormenta, édes kömény, babér
FAHÉJPÓTLÓ 2 rész őrölt koriánder
Mind a fahéj, mind pedig a curry erős, gyomor- és bélfalat irritáló fűszerek, ezért helyettesítsük ezeket egészségesebb fűszerekkel! FREDHEIM-ÉTELÍZESÍTŐ 3 dl sörélesztőpehely
HÁZI VEGETA-PÓTLÓ II 1 kg sárgarépa
Az előző receptben írtak szerint készítjük. Összeállíthatjuk más zöldségekből is, ízlésünknek és a rendelke zésünkre álló zöldségféléknek megfelelően. HÁZI VEGETA-PÓTLÓ III. Saját készítésű vagy készen vett, szárított zöldségkeveréket sóval összedarálunk (például kávédarálóval). |